Τι είναι ο υγρός βιολογικός καθαρισμός?

Βιολογικός Καθαρισμός Θεσσαλονίκη

Τι είναι ο υγρός βιολογικός καθαρισμός? Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με έναν «λεκέ» όπου έτυχε να γίνει πάνω σε μια υφασμάτινη επιφάνεια είτε σε στρώμα, καναπέ είτε σε χαλί. Εάν ¨προλάβατε¨ την δημιουργία του «λεκέ» τότε είστε από τους τυχερούς που μπόρεσαν να απομακρύνουν ταχύτατα την δημιουργία του, οπότε δεν χρειάζεται να συνεχίσετε σε αυτό το άρθρο. Ωστόσο ένας λεκές για να δημιουργηθεί δεν είναι ανάγκη να πέσει κάτι επάνω στην υφασμάτινη επιφάνεια αλλά μπορεί να δημιουργηθεί από εμάς τους ίδιους όπως για παράδειγμα είναι ο ιδρώτας, τα ούρα, αίμα  όταν καθόμαστε στον καναπέ ή όταν κοιμόμαστε.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα εξής:

  • Τι είναι, πως και που μπορεί να εφαρμοστεί ο Υγρός βιολογικός καθαρισμός
  • Τι κάνουμε στην περίπτωση που δεν προλάβαμε ή αμελήσαμε την απομάκρυνση του λεκέ;

Τι είναι ο Υγρός Βιολογικός Καθαρισμός

Η μέθοδος αυτή ονομάζεται κατά αυτό τον τρόπο διότι καθαρίζει και απομακρύνει τυχόν λεκέδες από υφασμάτινες επιφάνειες όπως ούρα, αίμα, ιδρώτας καθώς και μη ορατούς λεκέδες με την χρήση νερού και ειδικών καθαριστικών υλικών. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με την ειδική σκούπα ( extraction την οποία διαθέτει το συνεργείο μας ) ψεκασμού/αναρρόφησης κατά την οποία ψεκάζεται νερό και ειδικό καθαριστικό για υφασμάτινες επιφάνειες. Στην συνέχεια, αφού έχει δράσει για κάποια λεπτά το καθαριστικό, με μία βούρτσα ανάλογη του υφάσματος, ώστε να μην την τραυματίσει, εντοπίζεται ο λεκές και αφαιρείται όσο το δυνατόν περισσότερο. Μετά την απομάκρυνση των τοπικών λεκέδων γίνεται ένα συλλογικό τρίψιμο στην επιφάνεια για τους μη ορατούς λεκέδες. Τέλος ξανά ψεκάζεται όλη η επιφάνεια με καθαρό νερό από την ειδική σκούπα και ταυτόχρονα αναρροφάται το νερό  ώστε να περισυλλέξει το βρώμικο υγρό που έχει δημιουργηθεί και να μείνει καθαρό και νωπό το ύφασμα. Βέβαια θα υπάρχει για κάποιες ώρες υγρασία στις πλυμένες επιφάνειες γι’ αυτό καλό είναι η όλη διαδικασία να γίνεται πρωί ώστε να υπάρχει περιθώριο να στεγνώσουν για να μπορέσετε να τις χρησιμοποιήσετε μέχρι το βράδυ, ειδικά εάν πρόκειται για στρώμα

Να σημειωθεί ότι υφασμάτινες επιφάνειες όπου έχουν μείνει για πολύ καιρό με τους προαναφερόμενους λεκέδες χωρίς να έχουν καθαριστεί καθόλου ενδεχομένως να έχουν “κάψει” τις υφασμάτινες ίνες με αποτέλεσμα η αφαίρεση τους να είναι μεν ορατή όχι όμως ολική. Με το πέρας της διαδικασίας καθαρισμού με το σύστημα  extraction, το στρώμα, ο καναπές ή όποια άλλη επιφάνεια χρήζει καθαρισμό θα πρέπει να αερίζεται για κάποιες ώρες ώστε να στεγνώσει πλήρως έως ότου χρησιμοποιηθεί. . Φυσικά το ιδανικότερο είναι ο υγρός καθαρισμός να πραγματοποιείται τους μήνες της άνοιξης έως την αρχή του φθινόπωρου για πιο γρήγορο στέγνωμα. Η διαφορά που θα δείτε στην υφασμάτινη επιφάνεια είναι άμεση καθώς και η αίσθηση φρεσκάδας που αφήνει.